Rólam

Valóban gyakorlom: Kommunikálj könnyedén! Tudom, hogy nem mindig megy, gyakran ütközünk nehézségekbe. Tapasztalatom szerint a kommunikációs nehézségek esetén tudok segíteni a hozzám fordulóknak.

Harmincöt (35) éves koromig siralmasan kommunikáltam. Hangosan, túl nagy érzelmi töltettel, mégis hallhatatlanul. Aztán lassan megtanultam, hogyan lehet hallhatóvá és láthatóvá válni magam és mások számára nyugodtan és halkan is. Számomra minden kommunikáció – hogy Vámos Esztert idézzem – „kapcsolatban lenni annyit jelent, hogy létezünk.” Ezért fontos számomra, hogy ez minél könnyedebben, hatékonyabban, örömtelibben zajlódjon. Igyekszem a hozzám fordulókat abban segíteni, hogy megtalálják a saját útjukat és megoldásukat. Nem vagyok pszichológus, nem végzek pszichoterápiát. Én a kommunikációs megoldásokban hiszek, az élethelyzetek egyéni és sokszínű, hatékony, személyre szabott szétszedésében és újra-összerakásában gondolkodom. Erősségem, hogy tapasztalatot, lelkesedést, bátorságot, kreativitást teszek a közös munkába – támogatlak abban, hogy a saját megoldásodat találd meg.

Gyere egyéni konzultációra,

  • ha kérdőjelek vannak a fejedben a gyerekneveléssel kapcsolatban (kötődő nevelés, határszabás, szükségletek, igény szerintiség, hozott minták átkeretezése, …),
  • ha kamasszal való együttélés és hatékonyság a cél,
  • ha önmagaddal, a saját reakcióiddal nem vagy harmóniában,
  • ha a párkapcsolatodban nem klappol valami.
"Gyakran egy idegen fül objektívebben hallja, egy tapasztalt külső személy jobban átlátja a dolgokat, képes hatékony, működő ötleteket adni, segíthet egy olyan kerékvágásba ugrani, ami mindenkinek könnyed, kényelmes és élhető. "
Pynky

KOMMUNIKÁCIÓS TANFOLYAMAIM

 

  • rendszeresen indítok Erőszakmentes Kommunikáció (Nonviolent Communication) kezdő- és haladó csoportokat, és évek óta rendszeres gyakorlócsoportokat.
  • rendszeresen hirdetek meg különböző témákban online workshopokat is.

BABAHORDOZÁS

Az érintés is kommunikáció: a babahordozás a szülő és a gyerek számára is a legegyszerűbb kapcsolódási eszköz, a testközelség pedig alapszükséglet. 2011. óta foglalkozom a babahordozás tanításával, 2015. óta tanácsadó-jelölteket is oktatok, 2017. óta vagyok a ClauWi Magyarország Hordozóiskola vezetője.

VESZTESÉGFELDOLGOZÁS

Add meg itt a címsor szövegét

A fel nem dolgozott veszteségeket egész életünkben, sőt transzgenerációsan is magunkkal cipeljük. Boldogító és megkönnyebbülést hozó, ha letesszük őket. A feldolgozásban gyászcsoportban vagy egyénileg is tudlak támogatni. (Veszteség: bármi, ami a szervezetben gyászreakciót indít el. Nemcsak haláleset, hanem akár egy válás, költözés, iskolaváltás, szülési trauma, bűncselekmény, anyagi csőd stb. Rendszeresen indítok szülésfeldolgozó tréninget is.)