Általános szerződési feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket (továbbiakban ÁSZF), és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a zsani@ubainba.hu e-mail címen rendelkezésére állunk!

1. Üzemeltetői adatai

Cégnév: Szalai Zsanett e.v.

Székhely: 1138 Budapest, Párkány u. 34.

Panaszkezelés cím: zsani@ubainba.hu

Adószám: 76265857-1-41

Nyilvántartási szám: 50264557

Felnőttképzési azonosító: B/2020/005750

Email cím: zsani@ubainba.hu

Kapcsolattartó: Szalai Zsanett

Tárhelyszolgáltó: NLG System

2. Általános tudnivalók

2.1. A szerződés tárgya a Kommunikálj könnyedén webáruházban (www.kommunikaljko nnyeden.hu/shop) megvásárolható valamennyi termék. A vásárlás a webáruházunkban leadott megrendeléssel lehetséges. Ha a webáruházunkban rendelt és személyes átvételt jelölt meg szállítás módként, akkor a megrendelése a jelen ÁSZF hatálya alá esik.

2.2. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. A termékek főbb jellemzőit a termékek adaplapja tartalmazza.  Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. A leírásokban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk.

2.3. A feltüntetett árak nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját és az esetleges utánvétel árát.

Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

3. Rendelési információk

A vásárlás csak regisztrációval lehetséges.

3.1. Vásárlás menete

1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba.

2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, a kosár oldalon ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék(ek) darabszámát. A piros “x” (“Termék eltávolítása”) gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően frissítse a kosár tartalmát a “Kosár frissítése” gomb megnyomásával.

3. A Kosár oldalon a szállítási mód kiválasztása csak a költségekről tájékoztat. Kérjük, hogy a Pénztár oldalon ellenőrizze, hogy az Ön által preferált szállítási és fizetési mód van kiválasztva.

Természetesen, ha online tanfolyamot vagy e-bookot vásárol, akkor nincsen szállítási költség rubrika.

4. A “Pénztár” gomb megnyomásával juthat a Pénztár oldalra.

5. Szállítási/Számlázási illetve a belépési adatok megadása

Amennyiben már regisztrálta magát akkor be tud lépni. Regisztráláskor ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

6. Válasszon fizetési (és ha szükséges) szállítási módot!

7. Az adatok megadását követően a “Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, a kosár tartalmát, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével.

8. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.

9. A beérkezett megrendelését a rendelés feldolgozása során manuálisan is visszaigazoljuk!

3.2. A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 9 és 15 óra közt. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Minden esetben visszaigazoljuk, hogy mikor tudjuk teljesíteni a megrendelését. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerül sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére, amennyiben a rendelését teljes egészében vissza kell utasítanunk. Amennyiben a megrendelés elküldését követően nem kap a megadott e-mail címre visszaigazolást, javasoljuk ellenőrizze a SPAM (levélszemét) mappát a levelező rendszerében. Amennyiben nem kapta meg a visszaigazolást, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a megadott elérhetőségeinken.

A megrendeléséről a rendszer automatikus értesítést küld a rendelést követően, ez azonban nem minősül visszaigazolásnak, csak arról tájékoztat, hogy a rendelést megkaptuk. A rendelését legkésőbb a leadást követő 2. munkanapon, a készletellenőrzés után manuálisan visszaigazoljuk. A visszaigazolás tartalmazza az előrendelhető termékek beérkezésének várható idejét (ha a rendelésben van előrendelhető termék).

A megrendelés – az általunk küldött visszaigazolással – interneten, írásban, magyar nyelven kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, amelyet iktatunk, archiválunk, és utólag visszakereshető.

3.3. Szállítási és fizetési feltételek

3.3.1. Fizetési módok

Webáruházunkban bankkártyával és PayPallal fizethet.

3.3.2. Szállítási módok

 • Szállítás MPL csomagautomatába
 • Szállítás Posta Pontra
 • Szállítás MPL futárszolgálattal házhoz
3.3.2.1. Személyes átvétel

Rendelését személyesen átveheti Budapesten, telefonos vagy írásbeli egyeztetés után, előre megbeszélt időpontban.

A személyes átvétel esetén a szállítás INGYENES! Emailben értesítjük, ha átvehető a csomagja.

3.3.2.2. Szállítás MPL csomagautomatába

Szállítás MPL futárszolgálattal csomagautomatába: a csomag feladást követő 2 munkanapon belül átvehető.

Szállítási költség890 Ft
3.3.2.3. Szállítás Posta Pontra

Szállítás MPL Posta Pontra: a csomag feladást követő 2 munkanapon belül átvehető.

Szállítási költség1200 Ft
3.3.2.4. Szállítás MPL futárszolgálattal házhoz

Szállítás MPL futárszolgálattal Házhoz: a csomag feladást követő 2 munkanapon belül megérkezik.

Szállítási költség1500 Ft

4. A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

4.1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Szalai Zsanett e.v. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Szalai Zsanett e.v. nyújtotta. A teljesítéstől hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés is megvolt.

4.2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Kizárólag fizikai termékre vonatkozik. Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági

igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

5. Elállási/felmondási jog gyakorlásáról szóló tájékoztatás

5.1. Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási határidő, a termék átvételének napjától számított 14 nap. A termék átvételi napja:

 • online szolgáltatás esetén a fizetés időpontja,
 • a személyes átvétel esetében a rendelés átvételének időpontja,
 • házhozszállítás esetében a futártól,
 • Pick-Pack Ponton, Posta Ponton, csomagautomatánáltörténő átvétel esetén az átvétel időpontja.

Ezek a számlával, ill. a futártól, vagy az átvételi pontnál kapott nyugtával, bizonylattal bizonyíthatóak. Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: zsani@ubainba.hu.

Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-ban meghatározott elállási jogot a rendeletben foglaltakkal összhangban gyakorolta.

5.2. Az elállás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott). A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Ön köteles számunkra  a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Nem illeti meg a fogyasztót az elállási / felmondási jog:

 • Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ.
 • Kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra.
 • Romlandó vagy minőségét rövid ideit megőrző termékek.
 • Hang, illetve kép, vagy szoftver esetén, ha a csomagolását felbontotta.
 • Olyan zárt csomagolású termékek esetén amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból a védőcsomagolás felbontását követően nem küldhető vissza.

6. Adatkezelési nyilatkozat

6.1. A kommunikaljkonnyeden.hu domain néven üzemelő webáruház adatait a Szalai Zsanett e.v. (továbbiakban Kommunikálj könnyedén)  kezeli.

Az adatok megadása önkéntes alapon az érintett hozzájárulásával történik. Az adatok megadása és kezelése a megrendelés teljesítéséhez szükséges annak érdekében, hogy a megrendelések egymástól elkülöníthetők, azok tartalma beazonosítható legyen.

Az adatkezelő a megadott adatokat 2001. évi CVIII törvény figyelembe vételével kezeli, illetve tárolja. Mindent megtesz azok biztonsága és sérthetetlensége érdekében és azok kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben előírtaknak alapján jár el.

A megadott szállítási adatokat a megrendelt termék kiszállítását végző partnereink megismerhetik a csomag kézbesítéséhez. A megrendelés elküldéséhez, rögzítéséhez szükséges – megadandó adatok:

 • név
 • e-mail cím
 • telefonszám
 • irányítószám
 • település utca, házszám emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is. A megrendelés során eltárolásra kerül a vásárló IP-címe is.

6.2. Regisztrációkor megadandó adatok

A webáruházban történő vásárláshoz regisztráció szükséges. A regisztráció során megadott adatokat azok törlésének kéréséig tároljuk.

A regisztrációkor megadandó adatok:

 • e-mail cím
 • használni kívánt jelszó
 • név
 • telefonszám
 • irányítószám
 • település utca, házszám emelet, ajtó

Eltérő szállítási és számlázási cím esetén ezen adatok külön megadhatóak számlázásra és szállításra vonatkozóan is. Regisztrált fiókhoz tartozó megrendelésekhez az alábbi adatok kerülnek rögzítésre – tárolásra:

 • eddigi vásárlások (azonosító, megrendelés dátuma, végösszeg, rendelés állapota, megrendelt termékek listája)
 • regisztrációhoz tartozó belépési adatok (jelszó titkosított formában),
 • számlázási és szállítási adatok módosításának lehetősége,
 • korábban megadott adatok

6.3. Hírlevél feliratkozáshoz megadandó adatok

Név és e-mail cím.

6.4. Cookie-k (sütik)

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban (Beállítások menüpont). Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie-k letiltásáról bővebben a következő oldalon olvashat: http://www.aboutads.info/ A cookie egy olyan fájl, amelyet a webáruházat kiszolgáló szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A honlapunkon többféle cookie-t használunk, amelyeket funkcionalitásukban különböznek. Az oldal működéséhez szükséges cookie-kban tárolt adatok: kosár tartalma, munkamenet azonosító. A cookie-ban tárolt munkamenet azonosító az oldal bezárásáig, a további adatok a felhasználó által a saját böngészőjében történő törlésig került tárolásra.

6.6. Megrendelés adatai

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Kommunikálj könnyedén a megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra (5 év). Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a zsani@ubainba.hu e-mail címen. Az adatok törlése az igény beérkezését követően 10 munkanapon belül megtörténik. Az adatbeviteli hibák javítása a megrendelés elküldését megelőzően lehetséges. A megrendelés elküldését követően elérhetőségeinken kérhető az adatbeviteli hibák javítása.

6.7. Jogorvoslattal élhet

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5. Cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 URL: http://naih.hu

7. Szerzői jogok

Az oldalon található cikkek és e-bookok a Creativ Commons licenc alá tartoznak a következőképpen: szabadon másolhatóak és terjeszthetőek a forrás megjelölése mellett (szerző, cím), de nem módosíthatóak, nem átdolgozhatóak, és nem hozhatók kereskedelmi forgalomba. /Attribution Non-Commercial No Derivatives – CC-BY-NC-ND-4.0/

Az oldalon található képek szerzői jogvédelem alatt állnak. A tartalmak utánközlése csak a Szalai Zsanett e.v. írásos engedélyével lehetséges.

8. Egyéb rendelkezések, információk

Kommunikálj könnyedén  és ügyfelei a vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. A felek a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a  Budapesti Járásbíróság, illetve a Budapesti Törvényszék illetékességét.

Ezt megelőzően a fogyasztóvédelemről szóló jogszabályok alapján a Fogyasztó a panaszát előterjesztheti a lakhelye szerinti illetékes megyei Békéltető Testületnél, és az illetékes fogyasztóvédelmi felügyelőségnél.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Szalai Zsanett e.v. általános szerződési feltételeit, adatkezelési nyilatkozatát.

Budapest, 2021.